ам.-шефът на Народното събрание Росица Кирова отбеляза 3-ти март с българите в

...
ам.-шефът на Народното събрание Росица Кирова отбеляза 3-ти март с българите в
Коментари Харесай

Зам.-шефът на Народното събрание отбеляза 3 март със сънародниците ни в Одеса

ам.-шефът на Народното събрание Росица Кирова означи 3-ти март с българите в Одеса. Първата част от визитата й в Украйна стартира на 2 март със среща с българската общественост в село Заря, ситуирано на 115 км от Одеса.

Заря, където живеят към 5000 етнически българи, е дом на богат и хубав музей и българско неделно учебно заведение, обслужващо 210 деца.

" Тук българският дух е мощен, а хората помнят с горделивост своите корени. Те са запазили традициите и любовта си към България ", показа Кирова.

На 3-ти март, в Одеса, заместник-председателят на Народното събрание взе присъединяване в паметното отбелязване, отдадено на жертвите на войната, като изрази предпочитание за мир в района. По време на визитата си в Одеса, тя организира срещи с учители от българските неделни учебни заведения, шефове, кметове, и представители на българската общественост.

На 4 март, Кирова се срещна с огромната и сплотена общественост на българите в град Измаил. Там посети лицея, където в миналото преподавал и поетът Христо Ботев, и държавния университет. Освен това, тя сервира цветя на паметника на Ботев. В хода на визитата си, в българското консулство бе проведена галерия на произведения на украинския българин Иван Шишман, заяви нюз.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР